Kalite, sağlık, güvenlik ve çevre: SGS, ilgilenmenize yardımcı olabilir.
İş sağlığı ve güvenliği, başarılı işletmeler için önemli bir husustur - personelinizin refahı ve güvenliği çok önemli olmalıdır, çünkü atasözünde belirtildiği gibi insanlar en önemli varlığınızdır. Ayrıca, kendi personelinize doğrudan bakmanın yanı sıra, iyi bir QHSE politikası seti de ikincil bir etkiye sahip olacaktır: ayrıca iş arkadaşlarınızı, aile üyelerinizi, işverenleri, müşterileri, tedarikçileri, yakındaki toplulukları ve halkın diğer üyelerini de koruyabilirsiniz. İşyeri ortamınızdan kimler etkilenir.
Şüphesiz, halihazırda yürürlükte olan sağlık ve güvenlik politikalarına ve prosedürlerine sahip olacaksınız. Ancak en iyi uygulamaya bağlı kaldığınızdan emin olabilir misiniz? Yerel, ulusal ve hatta uluslararası düzenlemelere uyuyor musunuz? Ve eğer öyle olduğunu düşünüyorsan, kanıtlayabilir misin?
SGS'de çözümlerimiz ve yanıtlarımız var. Kapsamlı bir dizi kalite, sağlık, güvenlik ve çevre konularında tavsiyelerde bulunabilir ve eğitim verebiliriz. Dünyanın lider muayene, belgelendirme, test ve doğrulama şirketi olarak yerel mevzuata ve uluslararası standartlara tamamen aşinayız. ISO 31000 ve REACH gibi standartlar. Mesleki veya endüstriyel hijyen, çalışma ortamınız, hava kalitesi, toz, gürültü ve titreşim, teknik durum tespiti ve tehlikeli maddeler konusunda size yardımcı olabiliriz. Ve biz çevresel denetimler ile ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik konularında uzmanız.
Birlikte çalışma ortamınızda bir fark yaratabiliriz. Sizin için neler yapabileceğimizi öğrenmek için şimdi bizimle iletişime geçin.
İş güvenliği uzmanının temel görevleri
İş güvenliği uzmanları aşağıdaki görevleri yapmakla yükümlüdür:
a) Yönergeler başlığı altında;
1) Yapılan iş ve işyerinde yapılacak değişiklikler ile ilgili tasarım, durum, bakım, makine ve diğer tesislerin seçimi ve kullanılan malzemeler dahil işin planlanması, organizasyonu ve yürütülmesi, seçimi, teslimi, kullanımı, bakım, depolama ve kişisel koruyucu donanımların test edilmesi. Konuların iş güvenliği kanunlarına ve genel iş güvenliği kurallarına uygun olarak sürdürülmesini sağlamak için işverene önerilerde bulunmak.
2) İş sağlığı ve güvenliği için alınması gereken önlemleri işverene yazılı olarak bildirmek.
3) İşyerinde meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının nedenlerini araştırır ve tekrarlanmaması için işverene önerilerde bulunur.
4) İşyerinde meydana gelen ancak ölüm veya yaralanma ile sonuçlanmayan ancak işçiye, ekipmana veya işyerine zarar verme potansiyeli bulunan olayların nedenlerini araştırır ve işverene önerilerde bulunur.
b) Risk Değerlendirmesi başlığı altında;
1) İş güvenliğine ilişkin risk değerlendirmesi çalışmalarına katılım ve uygulanması, risk değerlendirmesi sonucunda alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda işverene öneriler ve takibi.
c) Çalışma ortamı izleme başlığı altında;
1) Çalışma ortamını izlemek, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği kanunlarına uygun olarak yapılması gereken düzenli bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulamalarını kontrol etmek.
2) İşyerinde kaza, yangın veya patlamaları önlemek için yapılan çalışmalara katılmak, işverene önerilerde bulunmak ve uygulamaları takip etmek; Doğal afet, kaza, yangın veya patlama gibi durumlar için acil durum planlarının oluşturulmasına katılmak, bu konudaki düzenli eğitim ve tatbikatların uygulanmasını izlemek ve kontrol etmek ve acil durum planına uygun hareket etmek.
ç) Eğitim, Bilgilendirme ve Kayıt başlığı altında;
1) İlgili yasal hükümlere uygun olarak çalışanlara yönelik iş güvenliği eğitimlerinin planlanmasına katılmak, onaylarını işverene sunmak ve başvurularını sunmak veya kontrol etmek.
2) EK-2'deki örneğe göre işyeri hekimi ile işbirliği içinde çalışma ortamı ile ilgili iş güvenliği muayenelerinin ve çalışma ortamı izleme sonuçlarının kaydedildiği yıllık değerlendirme raporunun oluşturulması.
3) Çalışanlar için bilgilendirme faaliyetlerinin düzenlenmesi, işverenin rızasının sunulması ve uygulamanın kontrolü.
4) İş güvenliği talimatlarını ve varsa uygulanacak çalışma izni prosedürlerini oluşturmak, işverenin muvafakatini vermek ve uygulanmasını izlemek.
5) (Ek:RG 11/10/2013-28792) Sağlık ve güvenlik konularında Bakanlıkça belirlenecek bilgilerin İSG Sekreterine bildirilmesi.
d) İlgili kuruluşlarla işbirliği başlığı altında;
1) İşyeri hekimi ile birlikte çalışarak iş kazaları ve meslek hastalıklarının değerlendirilmesi, tehlikeli olayın tekrarlanmaması için muayene ve araştırmalarla gerekli önleyici planların yapılması ve uygulamaların takibi.
2) Önümüzdeki yıl iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılacak faaliyetleri içeren yıllık çalışma planının şirket doktoru ile birlikte hazırlanması.
3) Gerektiğinde bağlı bulunduğu iş sağlığı ve güvenliği kurulu ile işbirliği yapmak,
4) Çalışan temsilcilerinin ve yardımcı işçilerin çalışmalarını desteklemek ve onlarla işbirliği yapmak.
İş güvenliği uzmanının görevlerinden biridir.
osgb adana deyince akla gelen ilk firma kayahan osgb