Kategoriler

İşyeri Hekimliği Hizmeti

Mesleki tıp, işyerinde sağlık ve güvenliğin tüm yönlerine odaklanan özel bir sağlık alanıdır. Çok disiplinli danışman ekibimiz ve klinik personelimiz, hem büyük hem de küçük kuruluşlara sağlık değerlendirmeleri ve en iyi uygulama önerileri sağlar ve çeşitli endüstrilerdeki profesyonellere bakım sağlar.

Teşhisten tedaviye, rehabilitasyona ve ötesine kadar, işle ilgili genel koşulların tamamıyla ilgilenecek olanaklara ve uzmanlığa sahibiz. Bunlara stres, sırt ağrısı ve kronik yorgunluk sendromu dahildir. Ayrıca rahatınızı, sağlığınızı ve üretkenliğinizi optimize etmek için işyeri ortamınız hakkında psikolojik destek veya tavsiye de sunabiliriz.

İşinizden kaynaklanan veya yetenek çalışmanızı etkileyen bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, ihtiyacınız olan tedaviyi almanıza yardımcı olabiliriz.

İşyeri hekimlerinin temel görevleri
OSGB'lerin iş sağlığı hizmeti denetimli tesislerde işyeri hekimleri tarafından verilmektedir. İşyeri hekimlerinin başlıca görevleri;

(1) İşyeri hekimi, işyerinde bulundukları zaman diğer sağlık çalışanları ile birlikte çalışır.

(2) İşyeri hekimleri, iş güvenliği çerçevesinde aşağıdaki görevleri yapmakla yükümlüdürler:

a) Yönergeler başlığı altında;
1) İş güvenliği hizmetleri çerçevesinde işçilerin sağlık gözetimi ve çalışma ortamının izlenmesi ile ilgili olarak işvereni bilgilendirir.

2) Yapılacak işle ilgili olarak işyerinin tasarımının, işin planlanması, organizasyonu ve yürütülmesinin, kullanılan malzemeler de dahil olmak üzere, kişisel koruyucu ekipman seçiminin ve işyerindeki değişikliklerin sağlanması için işverene önerilerde bulunmak. , İş sağlığı ve güvenliği kanunlarına uygun olarak yürütülmekte ve iş hekimliği genel kurallarına göre yürütülmektedir.

3) İşyerinde çalışanların sağlığını iyileştirmek için yapılması gereken faaliyetler konusunda işverene tavsiyelerde bulunmak.

4) İş sağlığı ve güvenliği alanında araştırmalara katılmak ve çalışanların fiziksel ve zihinsel performanslarını dikkate alarak iş ve çalışanlar arasındaki uyumu sağlamak ve çalışma ortamındaki stres faktörlerinden korunmak için araştırmalar yapmak Danışmanlık faaliyetlerinde bu araştırma sonuçlarını dikkate almak için çalışmalar yaparken ergonomik ve psikososyal risklere karşı.

5) Şirket binalarının ve kantin, yemek odası, yatakhane, kreş ve kreş dahil yan binalarının genel hijyen koşullarının sürekli izlenmesi ve izlenmesi yoluyla yapılan işler için gerekli beslenme ihtiyaçları ve uygun içme suyu konusunda çalışanlara tavsiyelerde bulunmak. emzirme odaları, soyunma odaları, duşlar ve tuvaletler.

6) İşyerinde meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının nedenlerini araştırır ve tekrarını önleyecek tedbirler geliştirerek işverene önerilerde bulunur.

7) İşyerinde meydana gelen ancak işçiye, ekipmana veya işyerine zarar verme potansiyeli bulunan, ölüm veya yaralanma ile sonuçlanmayan olayların nedenlerini araştırır ve işverene önerilerde bulunur.

8) İş sağlığı ve güvenliği için alınması gereken önlemleri işverene yazılı olarak bildirmek.

b) Risk Değerlendirmesi başlığı altında;
1) İş güvenliğine ilişkin risk değerlendirmesi çalışmalarına katılım ve uygulanması, risk değerlendirmesi sonucunda alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemleri konusunda işverene öneriler ve takibi.

2) Hamile veya emziren kadınlar, 18 yaş altı, meslek hastalığı tanısı veya ön tanısı olanlar, kronik hastalığı olanlar, yaşlılar, özürlüler gibi özel dikkat gerektiren grupların yakın takibi ve alkol, uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlılığı olanlar ve birden fazla iş kazası geçirmiş kişiler. ve yapılacak risk değerlendirmesini korumak, bilgilendirmek ve özel olarak dikkate almak.

c) sağlık gözetimi başlığı altında;
1) Çalışanları işe alma ve sağlık gözetimi kapsamında yapılacak tekrarlayan muayeneler hakkında bilgilendirmek ve onaylarını almak.

2) Gece vardiyaları da dahil olmak üzere çalışanların sağlık takibinin yapılması.

3) (Değişik:RG-18/12/2014-29209) Uluslararası standartlara göre işyerinde risk değerlendirmesi sonuçlarına göre çalışanın kişisel özellikleri, işyerinin tehlike sınıfı ve niteliği dikkate alınarak işin; Periyodik olarak, alt risk sınıfındaki faaliyetler için en az beş yılda bir, tehlike sınıfındaki faaliyetler için en az üç yılda bir, en yüksek risk sınıfındaki faaliyetler için en az yılda bir, çocuklar, gençler için en az altı ayda bir özel düzenlemelerin gerekli olduğu gruptaki kişiler ve hamile işçilerdir. Sınav tekrarlanır. Ancak şirket doktorunun gerekli görmesi halinde bu süreler kısaltılır.

4) Çalışanların yaptıkları işe uygunluğunun EK-2'deki örneğe göre iş ve düzenli sağlık kontrolleri ile gerekli muayenelerin sonuçlarını düzenlemek ve işyerinde tutmak.

5) İşçilerin iş kazası gibi uygun yerleştirilmeleri için gerekli sağlık muayenelerini yaparak, kişinin çalıştığı ortamda diğer işçilerin sağlık muayenelerini tekrarlayarak rapor hazırlamak.

6) Hastalık kaynaklı devamsızlık ile işyerinde meydana gelen sağlık tehlikeleri arasında bir bağlantı olup olmadığının tespiti, gerekirse iş-çevre ile ilgili ölçümlerin planlanması, işverenin rızasının sunulması ve sonuçların sağlık açısından değerlendirilmesi çalışanlarından.

7) Daha önceki işlerinden rahatsızlık duyanlara, işten ayrıldıktan sonra tekrar muayene yaptırarak mevcut sağlık durumlarına uygun bir iş verilmesini önererek işverenin rızasının alınması sağlık nedenleriyle faaliyetler.

8) Bulaşıcı hastalıklarla mücadele için gerekli hijyen eğitimlerini yapmak, gerekli muayene ve muayeneleri ile önleme ve aşılama çalışmalarının yapılmasını sağlamak.

9) İşyerinde sağlık takibi ile ilgili çalışmaları kayıt altına almak, iş kazaları ve meslek hastalıklarını iş güvenliği uzmanı ile işbirliği içinde değerlendirmek, tekrarını önlemek için inceleme ve araştırma yaparak gerekli önleme planlarını hazırlamak, tehlikeli olay ve bu konuları içeren yıllık bir Çalışma planı hazırlamak. Ek-3'te yer alan şablona göre onaya sunmak, başvuruları takip etmek ve yıllık değerlendirme raporunu hazırlamak.

10) (Ek:RG-18/12/2014-29209) Başka bir işveren tarafından geçici olarak işyerine gönderilen çalışanlar ile bunların faaliyet gösterdiği alt işçi çalışanlarının uygun olduğunu gösteren sağlık raporlarının doğrulanması, süresi dolmuştur.

ç) Eğitim, Bilgilendirme ve Kayıt başlığı altında;
1) İlgili yasal hükümlere uygun olarak çalışanlara yönelik iş güvenliği eğitimlerinin planlanmasına katılmak, onaylarını işverene sunmak ve başvurularını sunmak veya kontrol etmek.

2) İşyerinde ilk yardım ve kurtarma hizmetlerinin organizasyonu ile ilgili yasal hükümlere göre personelin eğitimi konusunda çalışmalar yapmak.

3) Yöneticilerin, gerektiğinde iş güvenliği kurulu üyelerinin ve çalışanların genel sağlık, iş güvenliği, hijyen, ilaç tüketiminin tehlikeleri, kişisel koruyucu donanım ve toplu korunma yöntemleri konularında eğitimlerini sağlamak ve sürekliliğini sağlamak. Eğitim.

4) İşyerindeki riskler, sağlık takibi, istihdam ve düzenli muayeneler hakkında çalışanları bilgilendirmek.

5) Ek-3'teki örneğe göre iş güvenliği uzmanı ile işbirliği içinde iş güvenliği çalışmaları ve sağlık izleme sonuçlarının kayıt altına alındığı yıllık değerlendirme raporunun hazırlanması.

6) (Ek:RG-18/12/2014-29209) İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili Bakanlıkça belirlenecek bilgileri İSG KURUMU sistemi üzerinden Genel Müdürlüğe bildirmek.

d) İlgili kuruluşlarla işbirliği başlığı altında;
1) Sağlık izleme sonuçları doğrultusunda iş güvenliği uzmanı ile işbirliği içerisinde çalışma ortamının izlenmesi kapsamında gerekli ölçümleri önermek, ölçüm sonuçlarını değerlendirmek.

2) Varsa üyesi olduğu sağlık ve güvenlik kurulu ile işbirliği yapar.

3) İşyerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi ve eğitim sağlamak için ilgili taraflarla birlikte çalışır.

4) İş kazaları ve meslek hastalıklarının analizi, iş uygulamalarını iyileştirme programları ve yeni teknolojilerin ve cihazların sağlık açısından değerlendirilmesi ve test edilmesi gibi mevcut uygulamaları iyileştirmeye yönelik programların geliştirilmesine katılım.

5) İşyerinde Çalışamama ve Kârlılık Kaybı Yönetmeliğine göre sağlık kuruluşuna meslek hastalıkları raporu vermeye yetkili hastanelerle işbirliği yapmak, işyerinde yaralanan işçilerin rehabilitasyonunda ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak. çalışan veya meslek hastalığı olan.

6) İş sağlığı ve güvenliği alanında araştırmalara katılım.

7) İş güvenliği talimatının hazırlanmasında iş güvenliği uzmanının katılımı ve uygulanacak her türlü çalışma izni prosedürü.

8) İş güvenliği uzmanı ile birlikte gelecek yıl iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılacak faaliyetleri içeren yıllık iş planının oluşturulması.

9) İşyerinde çalışan temsilcilerinin ve yardımcı işçilerin çalışmalarını desteklemek ve işbirliği yapmak.

İşyeri hekimlerinin görevlerinden biridir.

etiketler: osgb adana, adana osgb

Resim
Reşatbey Mah. 62009 Sk. Ersan Apt. No:1/1 Seyhan/Adana
0322 247 11 12
info@kayahanosgb.com
www.osgbadana.com ©
X
Whatsapp
E-Mail
Telefon